BAC 2016: Zece elevi s-au ales cu lucrările anulate din cauza copiatului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Lucrările a zece elevi au fost anulate astăzi la examenul de bacalaureat la disciplina de profil din cauza fraudelor.

Potrivit directorului Agenţiei Naţionale pentru Curriculum şi Evaluare Anatol Topală candidaților care au fost prinși copiind le vor fi anulate notele la toate probele. Aceștia vor avea posibilitatea de a susține examenele abia la anul.

La proba de astăzi au fost admiși puțin peste 20 de mii de candidați. Următoarea probă la examenul de bacalaureat va avea loc vineri, 17 iunie. Candidaţii au selectat o disciplină din cele şapte propuse de Comisia Naţională de Examene – geografia, fizica, chimia, biologia, matematica, istoria românilor şi universală şi informatica.

Ultima probă de bacalaureat din sesiunea curentă va avea loc pe 21 iunie. Candidaţii vor susţine în acea zi examen la limba maternă (ucraineană, bulgară şi găgăuză).

Probele de examen vor fi organizate în 102 centre de bacalaureat, dintre care 30 sunt amplasate în municipiul Chișinău, iar 72 în ale localități ale republicii.

Ministerul Educaţiei precizează că în acest an vor susţine examenul de bacalaureat 21.524 candidaţi, dintre care 5 242 sunt restanţieri din sesiunile precedente.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...