Pompier moldovean pe coperta revistei americane „International Fire Fighter”// VIDEO

Pompierul Dumitru Polșcin, plutonier-major, care activează în cadrul Detașamentului salvatori și pompieri Centru din Chișinău, a apărut pe coperta revistei americane “International Fire Fighter”. Aceasta, după ce pompierul a participat la sfîrșitul lunii aprilie curent, la un training de instruire pentru pompieri în în statul Indiana, Statele Unite ale Americii.

Conferința Internațională pentru instructor de pompieri  FDIC 2016 a ținut 10 zile, timp în care mii de pompieri au avut parte de instruiri și aplicații, demonstrîndu-și performanțele, dar și realizînd un schimb de experiență.

Aici au participat 30 mii de pompieri din SUA și Canada, Dumitru Polșcin fiind unicul pompier din Europa și, respectiv, din Republica Moldova.

Acasă, pompierul a revenit cu impresii și experiențe de nedescris, dar și cu prieteni și multe diplome. Colegii din cadrul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale sînt mîndri de realizările pompierului Dumitru Polșcin, care a reușit să ducă faima pompierilor modoveni pe continentul american.

[youtube id=”b47J660JwLg”]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.