IGP s-a autosesizat în cazului abuzurilor polițiștilor asupra jurnalistului Oleg Brega

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Inspectoratul General al Poliției al MAI s-a autosesizat și a inițiat o anchetă de serviciu, pe marginea unei secvențe video în care angajații poliției îl obligă, în mod forțat, pe jurnalistul Oleg Brega să părăsească sediul Judecătoriei Drochia.

Totodată, a fost sesizată Procuratura raionului Drochia pentru examinarea cazului, în limitele competenței.

Amintim că și organizațiile neguvernamentale de media au condamnat abuzurile persoanelor din Serviciul de pază al Judecătoriei Drochia care l-au împiedicat pe jurnalistul și activistul civic Oleg Brega să asiste la un proces de judecată public.

Vineri, 10 iunie 2016, în mediile online a fost difuzat un material video, din care se vede cum persoane din Serviciul de pază al Judecătoriei Drochia i-au interzis jurnalistului să filmeze în incinta judecătoriei și l-au somat să stea pe scaun până când va începe ședința de judecată.

Întrucât activistul nu a dorit să se conformeze acestor ordine, el a fost scos cu forța din sediul judecătoriei și agresat fizic. Ulterior, el a fost informat că ședința de judecată s-a încheiat, fără să i se permită să asiste la ea.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...