Ședință de urgență la Guvern privind inundaţiile din oraşul Ceadîr-Lunga

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Situaţia creată în urma ploii abundente, din noaptea trecută, din oraşul Ceadîr-Lunga şi măsurile întreprinse pentru ajutorarea persoanelor sinistrate, au fost examinate în cadrul unei şedinţe de urgenţă la Guvern, convocată de Prim-ministrul Pavel Filip.

Potrivit informaţiilor prezentate de şef adjunct al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale (SPCSE), Alexandru Oprea, urmare a ploii abundente din noaptea trecută, 58 de gospodării particulare din oraşul Ceadîr-Lunga au fost inundate, dintre care 16 case de locuit şi 41 de subsoluri, curți și grădini, dar și teritoriul pieței de mărfuri.

Într-un comunicat de presă al Guvernului se menționează că pereții a şase case din lut au fost deterioraţi. Din locuinţele afectate de ploi au fost evacuate 21 de persoane, inclusiv 4 copii. Persoanele sinistrate au fost cazate la rude şi la un centru medical din oraș. 45 de pompieri şi salvatori au fost implicați în lucrări.

Premierul Pavel Filip a cerut evaluarea prejudiciului cauzat pentru acordarea unui ajutor sinistraţilor.

Conform datelor Serviciul Hidrometeorologic de Stat, în seara zilei de ieri, 13 iunie, în oraşul Ceadîr-Lunga, în decurs de două ore a căzut o cantitate de precipitaţii cât pentru 3 luni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...