Brexit: Tabăra care susține ieșirea din UE își menține avansul în sondaje

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Tabăra care susține votul pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană la referendumul din 23 iunie are în două sondaje comandate de publicația The Guardian un avans de șase puncte procentuale în fața taberei ce sprijină rămânerea în blocul comunitar, relatează luni agenția Reuters.

În ambele sondaje, unul realizat online și celălalt telefonic, pentru „Out” (ieșirea din UE) s-au pronunțat 53% dintre cei chestionați, iar pentru „In” (rămânerea în UE) 47%. Diferența dintre cele două opțiuni a crescut cu două puncte procentuale față de o cercetare similară efectuată cu două săptămâni în urmă, când 52% dintre cei intervievați optau pentru ieșirea din UE și 48% pentru rămânerea în blocul comunitar.

Din aceste evaluări au fost excluse persoanele indecise. În varianta în care aceste perosoane sunt luate în calcul, cercetarea publicată luni și efectuată prin telefon arată 50% opțiuni pentru „Out”, 45% pentru „In” și 5% nehotărâți. Sondajul realizat online indică 49% sprijin pentru „Out”, 44% pentru „In”, iar procentul nehotărâților este de 7%.

Un alt sondaj publicat vineri și efectuat de institutul ORB (Opinion Research Business) indică un avans și mai mare în favoarea taberei pro-Brexit, 55% dintre cei chestionați arătându-se favorabili părăsirii blocului comunitar, față de 45% care au declarat că doresc ca Marea Britanie să fie în continuare membră a UE.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...