12:19:00 16.04.2024
Stiri

VIDEO // Declarație CONTROVERSATĂ a selecționerului Curtianu înaintea meciurilor cu România și Kazahstan

Sport 11.02.2015 15:23 Vizualizări1841 Autor: Ziarul National


Selecționerul Alexandru Curtianu consideră că are o echipă bună, dar pe de altă parte a afirmat înaintea meciurilor amicale cu România și Kazahstan că „un colectiv bun nu ar pierde niciodată” în fața unor echipe ca Liechtenstein. Acesta a lăsat să se înțeleagă că a primit o „moștenire” nu prea bună de la Ion Caras, iar până la meciul cu Suedia, care va avea loc în luna martie, trebuie să formeze o echipă competitivă.

„Nu mă gândesc să demisionez în cazul în care vom pierde de la Suedia. Vreau să-mi duc la bun sfârșit contractul, mai ales că văd perspective. Țin minte că, după acel 1-1 cu Rusia, toți ne-au lăudat, dar după înfrângerea cu Liechtenstein – am fost catalogați drept cea mai slabă echipă. Nu este așa. Avem o echipă bună. Până la meciul cu Suedia trebuie să formăm un colectiv bun și să fim organizați. Echipa e puternică, dar cred că nu avem deocamdată un joc de echipă”, a spus Curtianu.

În cele două meciuri amicale selecționerul nu va putea miza pe unii dintre cei mai buni jucători ai naționalei, dar cu toate acestea își dorește să înceapă anul cu două victorii. „La aceste meciuri nu vor putea lua parte Alexandru Epureanu, Igor Armaș și Artur Ioniță. Victor Golovatenco și Alexandru Gațcan vor putea să vină doar la meciul cu Kazahstan. Voi încerca și alți jucători și sper că vom obține rezultate pozitive”, a menționat Curtianu.

Acesta a mai spus că îi este foarte greu să formeze o echipă competitivă, mai ales când mai mulți titulari nu pot veni la națională. „Din păcate, Moldova nu este o țară tare mare și drept urmare nu are așa mulți fotbaliști. Dacă aveam un campionat mai puternic și nu se retrăgeau tocmai două echipe din Divizia Națională, atunci puteam să convoc doar jucători din campionatul intern. Eu sunt nevoit să caut peste tot jucători care ar ajuta naționala, dar nu prea am opțiuni. Au fost convocați și jucători care încă nu au o echipă. Asta este situația”, a conchis selecționerul.

De menționat că meciul cu România va avea loc pe 14 februarie, iar cel cu Kazahstan – la 18 februarie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md