Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.06.2016

Comisia de la Veneția a adoptat Opinia privind proiectul de Lege cu privire la modificarea și completarea Codului electoral al RM

Pe data de 11 iunie 2016, la Veneția, în cadrul sesiunii plenare a Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția) a fost adoptată Opinia privind proiectul de Lege cu privire la modificarea și completarea Codului electoral al Republicii Moldova.

Documentul a fost elaborat în baza comentariilor asupra proiectului expuse de Manuel Gonzalez Oropeza, membru supleant din partea Mexicului, Oliver Kask, membru titular din partea Estoniei și dna Tatyana Bogussevich, expert din partea OSCE.

În cadrul dezbaterilor, raportorii au apreciat calitatea proiectului pregătit într-o manieră profesionistă. Președintele Comisiei Electorale Centrale, dl Iurie Ciocan, s-a referit la aspectele tehnice de organizare și desfășurare a alegerilor prezidențiale, inclusiv vizavi de finanțarea partidelor politice și campaniilor electorale, înregistrarea prealabilă a alegătorilor în afara țării, ajustarea sistemului informațional al CEC la rigorile internaționale.

Deputatul din partea PDM, dl Sergiu Sîrbu, a mulțumit Comisiei de la Veneția și autorilor Opiniei pentru operativitatea elaborării documentului și caracterul complex al acestuia.

Constatările și recomandările cuprinse în Opinie vor fi luate în considerare la ajustarea proiectului de lege pentru lectura a doua. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus