Inițiativă pentru integritate: colaboratorii vamali vor fi supuși atestării

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Serviciul Vamal a demarat astăzi procedura de atestare a colaboratorilor din sistem. Aceasta va dura circa două luni de zile.

Vitalie Vrabie, directorul Serviciului Vamal, a specificat că acest exercițiu urmează a fi efectuat cu regularitate. Vrabie a solicitat asigurarea corectitudinii și obiectivitatea procesului demarat, astfel
încât în noua structură să se regăsească doar acei angajați care corespund exigențelor.

Deciziile finale ale Comisiei de atestare vor fi adoptate în urma examinării criteriilor de eligibilitate stabilite în fișa de atestare precum corespunderea cu cerințele pentru funcția exercitată, respectarea disciplinei de muncă, dar și prestația în cadrul interviului.

Conform prevederilor legale, atestarea colaboratorilor vamali se efectuează o dată la doi ani sau cel puţin o dată la patru ani. Într-un comunicat de presă al Serviciului Vamal se menționează însă că procedură respectivă nu a fost respectată pe parcursul unei perioade îndelungate de timp.

Potrivit datelor oficiale, circa 24% din angajați instituției nu au fost niciodată supuși atestării, iar alți 49% au fost atestați doar o singură dată, la încadrarea în funcție.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...