(VIDEO) EURO 2016: Belgia – Italia, primul derby al turneului final

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

A 4-a zi cu meciuri la Campionatul European de fotbal aduce și primul mare derby a turneului final din Franța. De la 22:00, la Lyon, Belgia și Italia se vor confrunta într-un duel contând pentru Grupa E.

Naționala Belgiei este văzută de toată lumea ca fiind capabilă să fie marea surpriză de la Campionatul European. Deși are probleme destul de mari în defensivă, acolo unde are 4 absențe importante, printre care și cea a căpitanului Vincent Company, naționala pregătită de Marc Wilmost este marea favorită a grupei E, din care mai fac parte Italia, Irlanda și Suedia lui Ibrahimovic.

De partea cealaltă, Italia, finalistă la Euro 2012, a adus în Franța cel mai slab cotat din ultimii 20 de ani. Chiar și așa, echipa lui Conte a terminat campania de calificare cu 7 victorii și 3 egaluri, fiind una din cele 4 formații neînvinse în preliminarii. Italia a ratat doar de două ori calificarea din grupe, în 1996 și în 2004. Squadra azzura este naționala cu cele mai multe remize în istoria Europenelor, 15 la număr.

La casele de pariuri, Belgia este a 5-a favorită la câștigarea trofeului, iar Italia este cotată cu a 6-a șansă.

Partida se anunță a fi una extrem de interesantă ținând cont că în ultimele 5 întâlniri directe s-au marcat nu mai puțin de 18 goluri. Ultimul meci între Belgia și Italia a avut loc în noiembrie 2015, iar „dracii roșii” s-au impus cu 3-1. Jan Vertonghen, Kevin de Bruyne și Michy Batshuayi au marcat pentru belgieni, în timp ce Antonio Candreva a semnat singura reușită a italienilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...