Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Autoritățile bat pasul pe…

(VIDEO) Autoritățile bat pasul pe loc în investigarea decesului de pe stadionul din Porumbeni

După doi ani de la incidentul de pe stadionul de fotbal din Porumbeni, în care a decedat un copil, autoritățile nu au niciun răspuns cu privire la vinovații de acest caz. Potrivit Ludmilei Catruc, mama copilului, de 11 luni, dosarul s-a rătăcit la poliția și procuratura din Criuleni.

Ludmila Catruc, mama copilului de nouă ani decedat pe stadionul din Porumbeni, r. Criuleni, spune că a făcut nenumărate drumuri la Criuleni, dar de fiecare dată i s-a spus că la dosar se lucrează. Abia la sfârșitul lunii ianuarie i s-a spus că materialul urmează să fie expediat în Procuratură.

Procurora Adriana Țîcu a refuzat să ne spună dacă a emis sau nu ordonanță de începere a urmăririi penale, invocând faptul că doar părțile au dreptul să afle detalii despre caz. În martie 2015, aceasta a emis o ordonanță de refuz în pornirea urmăririi penale pe motiv că „fapta nu întrunește elementele infracțiunii”. Ulterior, peste o lună, Alexandru Machidon, procurorul ierarhic superior, a respins și el plângerea petiționarilor cu aceeași argumentare.

Deoarece nu au fost de acord cu aceste ordonanțe, Ludmila Catruc, asistată de avocatul său, le-au atacat în judecată. Prin încheierea judecătorului de instrucție de la Criuleni din mai 2015, Procuratura raională a fost obligată să reia urmărirea penală pe această cauză și să înlăturie încălcările drepturilor părții vătămate.

Contactat telefonic, Vasile Gârbea, primarul din localitate, a comunicat pentru Ziarul de Gardă, în prezent, stadionul din Porumbeni se află în reparație și că în două săptămâni va fi dat în exploatare. Banii au fost alocați de administrația locală și va fi schimbată plasa, care acum este deteriorată. „La porți sunt sudate lanțuri. Este pus nu doar un lanț, ci chiar trei au fost sudate. Cunosc problema și îmi dau seama ce răspundere am în caz de se întâmplă ceva. După incidentul din iulie 2014, alte cazuri nu au fost înregistrate”, a declarat primarul Vasile Gârbea.

Amintim că tragedia a avut loc la finele lunii iulie 2014, când un copil de numai nouă ani a fost strivit de poarta de fotbal de pe stadionul din Porumbeni. De la joacă, băiatul a ajuns direct la spital, iar după două săptămâni în care a fost în comă, acesta a decedat.

Sursa Video: www.ZdG.md & Curaj.TV