(VIDEO) EURO 2016: Spania învinge foarte greu Cehia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Campioana Europeană Spania a debutat cu o victorie la EURO 2016, reușind să învingă cu 1:0 Cehia, la capătul unui meci chinuitor.

Partida de la Toulouse a fost dominată categoric de Spania, dar „Furia Roja” nu și-a creat ocazii importante de gol în prima repriză, cuplul de atac format din Morata și Nolito furnizând un randament dezamăgitor.

Intrările lui Aduriz și Alcantara din repriza secundă au adus mai multe pericol la poarta lui Petr Cech, și pe fondul unei retrageri a Cehiei.

Golul a venit însă abia în minutul 87 și i-a aparținut lui Gerard Piquet, venit în atac alături de Ramos pe fondul prestației slabe a atacanților. Catalanul a reluat cu capul în poarta lui Cech o centrare impecabilă a lui Iniesta.

Spaniolii și-au extins, grație victoriei cu Cehia, seria de meciuri fără înfrângere la Campionatul European la 13. Totodată, Spania a devenit prima națională din toată istoria Europenelor cu șase partide consecutive fără gol primit. Ultima oară când ibericii au primit gol a fost în primul meci de la Euro 2012, cu Italia. Atunci a marcat Di Natale. De atunci au trecut 600 de minute fără ca vreo echipă să perforeze poarta spaniolilor la Euro.

Mai mult, ultima înfrângere suferită de iberici la Europene a fost în faza grupelor ediției din 2004, în fața Portugaliei! De atunci a reușit această serie incredibilă de 13 partide fără eșec, iar pe parcurs s-a încoronat campioană la edițiile din 2008 și 2012.

Scor final 1:0, iar după prima etapă, în Grupa D Spania și Croația au câte trei puncte, în timp ce Cehia și Turcia au zero.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...