Potrivit unui comunicat al Parchetului General, un procuror militar al Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se deplasează astăzi la Iaşi şi Bacău, în vederea audierii aparţinătorilor victimelor. Totodată, acestora le vor fi predate obiecte ce au aparţinut persoanelor decedate.

În cadrul anchetei, urmează a fi desigilată pompa de la care s-a alimentat elicopterul înainte de plecarea în misiune în Republica Moldova şi vor fi ridicate probe de combustibil în vederea dispunerii unei constatări tehnico-ştiinţifice fizico-chimice.

 Amintim că pe 2 iunie, un elicopter SMURD s-a prăbuşit în localitatea Haragîş din Republica Moldova, iar cei patru membri ai echipajului au decedat — medicul Mihaela Dumea, asistentul medical Gabriel Sandu, comandorul Doru Gavril şi copilotul Voicu Şocae.

Elicopterul era de tip EC 135 şi a fost achiziţionat de Ministerul Sănătăţii în 2014 pentru 5 milioane de euro. El se afla la SMURD Iaşi din 2014, ultima inspecţie periodică fiind la începutul lui 2016.