Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un angajat al Penitenciarului nr.18…

Un angajat al Penitenciarului nr.18 a fost reţinut pentru tentativa introducerii în detenţie a substanţelor interzise

Un angajat al Serviciului regim şi supraveghere al Penitenciarului nr.18 din Brăneşti a fost prins atunci când încerca să introducă într-o celulă substanţe narcotice.

Potrivit Departamentului Instituţiilor Penitenciare, cazul a avut loc ieri, 12 iunie, în jurul orei 14:00, atunci cînd supraveghetorul se afla în serviciu diurn. În rezultatul cerinţei oamenilor legii de a preda bunurile aflate asupra sa, acesta a scos din buzunar trei pachete de ţigări, printre care un pachet de țigări sigilat de culoare albastră.

În urma deschiderii pachetului sigilat în care se aflau 20 de țigări, patru din ele aveau un exterior șifonat, iar la deschiderea acestora s-a depistat o masă vegetală uscată, cu miros specific de marijuana.

După depistarea substanței necunoscute în interiorul țigării, supraveghetorul a refuzat să comunice proveniența acestora.

Menţionăm că, angajatul are vârsta de 33 de ani şi activează în cadrul Sistemul Penitenciar de aproximativ 5 ani.

În privinţa acestui caz, ofiţerii Inspectoratului de Poliţie Orhei au întocmit materialele necesare, acestea fiind transmise Procuraturii Orhei pentru adoptarea unei decizii conform legislaţiei în vigoare.

Dacă îi va fi demonstrată vinovăţia, angajatul riscă o pedeapsă de până la 3 ani închisoare, sau amendă în mărime de la 200 la 500 de unităţi convenţionale, în ambele cazuri cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.