Paula-Alexandra a avut un parcurs de invidiat, obţinând 8 victorii în 9 partide şi a devenit campioană în concursul feminin, la care au participat 19 jucătoare de pe întreg mapamondul.

Tânăra noastră şahistă a învins în partidele cu reprezentantele unor ţări cu bogate tradiţii şahistice cum ar fi Columbia, India, Mongolia, SUA, Grecia şi Rusia. Paula-Alexandra Gîtu are 16 ani, este discipola antrenorului Vasile Sanduleac şi în 2014 a fost campioana Moldovei la senioare.

La mondialele din Grecia, Paula a fost urmată, în ordine, de o sportivă din India, la o diferenţă de jumătate de punct, iar pe locul 3 s-a clasat reprezentanta gazdelor.

La masculin, titlul a revenit lui Dogan Mire Deniz din Turcia, care de asemenea a acumulat 8 puncte din 9 posibile. Pe locul secund s-a clasat un jucător din Cipru, iar pe poziţia a treia în clasamentul final s-a situat sportivul din Estonia.

La actuala ediţie a Campionatelor Mondiale pentru amatori de şah au concurat 135 de participanţi din 41 de ţări. Federaţia Internaţională de Şah a instituit un fond de premii de 8000 de euro şi a decis să asigure primilor trei clasaţi la masculin şi învingătoarei de la feminin, dreptul de evolua la Campionatul European şi la o parte dintre etapele Campionatelor Mondiale, cu asigurare financiară totală din partea forului mondial de specialitate.