Moldova a cucerit 9 medalii la Campionatul European de Haltere!

Moldova a cucerit 9 medalii la Campionatul European de Haltere pentru seniori, care se desfășoară în perioada 9 – 29 aprilie curent, în Tbilisi, Georgia. Țara noastră este reprezentată de 17 sportivi şi antrenori, în frunte cu Preşedintele Federaţiei de haltere Tudor Casapu.

Chir în prima zi de competiţie, Oleg Sîrghi (categoria 56 kg) a cucerit două medalii de aur, devenind pentru a treia oară campion european absolut. De asemenea, Iurie Bulat (cat. 85 kg) a cucerit medalia de aur la proba smuls, reuşind să ridice 172 de kilograme.

Alte trei medalii au fost obţinute de Alexandru Dudoglu (cat.85 kg), care a cucerit câte o medalie de bronz la probele smuls şi aruncat, iar la total, cu 362 de puncte ridicate, s-a clasat pe locul doi, devenind vicecampion european.

În ultima zi de concurs, Andrian Zbîrnea (cat.105 kg) a cucerit bronzul, cu 222 de kilograme ridicate, dar şi argintul la general, devenind vicecampion european.

Anatol Cîrîcu (cat. 94 kg) a obţinut medalia de bronz la proba aruncat, reuşind să ridice din prima încercare 210 kilograme.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.