Moment unic! Mircea Snegur, Petru Lucinschi şi Nicolae Timofti, la făcut plăcinte// FOTO

Preşedintele Nicolae Timofti a fost surprins astăzi făcând plăcinte cu brânză, alături de foștii președinți ai Republicii Moldova, Mircea Snegur și Petru Lucinschi. Toţi trei au fost antrenaţi la gătitul plăcintelor în cadrul evenimentelor prilejuite de Ziua Academiei de Științe a Moldovei, desfășurate la Complexul Etno-Cultural „Vatra”.

Preşedintele Timofti a recunoscut că a făcut plăcinte şi anterior.

Ulterior, șeful statului împreună cu președintele AȘM, Gheorghe Duca, au amestecat o mămăligă imensă.

snegur, lucinschi, timofti

timofti

snegur, lucinschi, timofti

timofti placinte

timofti duca mamaliga

În cadrul evenimentului, președintele Academiei de Științe, Gheorghe Duca, i-a acordat președintelui Nicolae Timofti medalia aniversară a instituției. Șeful statului a vizitat vitrinele amenajate pe teritoriul complexului şi a semnat în cartea de Onoare a Academiei de Științe.

Șeful statului a ținut un discurs în care a apreciat rolul științei și al progresului științific, în contextul în care interesul pentru tehnologie și inovare corespunde tendințelor moderne.

„Știința stimulează primenirea continuă a vieții sociale. Dincolo de descoperirile fundamentale, care stau la baza elaborării noilor tehnologii, știința asigură utilități, facilități și confort cotidian tuturor actorilor sociali. Astfel, avem convingerea că un stat modern nu-și poate permite să facă abstracție de existența acestui domeniu și rolul pe care acesta îl deține în viața de zi cu zi a fiecăruia dintre noi”, a spus președintele Nicolae Timofti.

timofti duca palihovici

Foto: Presedinte.md

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.