Complotul evreilor pentru a-l asasina pe Hitler: Cum a zădărnicit FBI planurile gangsterilor evrei americani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„În 1933, am fost abordat de o persoană respectabilă, un evreu neimplicat în activități criminale, care mi-a cerut ajutorul. Voia să iau legătura cu câțiva dintre tovarășii mei interlopi pentru un plan de asasinare a lui Hitler.”

Robert Rockaway, istoric și profesor emeritus la Universitatea din Tel Aviv, se uită siderat la interlocutorul său: un bărbat sărit bine de 80 de ani, vânjos, la vreo 1,75 înălțime, cu părul rar și sur, scrie evz.ro.

Întâlnirea, relatată de Rockaway, într-un senzațional articol din Tablet Magazine, are loc pe 15 august 1988, la Cafeneaua Picasso din Herzlia Pituah, un cartier șic pe malul mării, la vreo 20 de kilometri de Tel Aviv.

Istoricul se documentează pentru viitorul său best-seller având ca subiect evreii și crima organizată din Statele Unite, „But He Was Good to His Mother: The Lives and Crimes of Jewish Gangsters”.

Unul dintre acești gangsteri se află în fața sa. „Prietenii îmi spun Olandezul. Pari OK, așa că poți să-mi spui și tu la fel.” Gangsterul îi cere istoricului să nu-i divulge numele până la moartea sa. Decesul avea să se întâmple după cinci ani, în 1993, iar Rockaway își amintește că gangsterul se numea Goldberg.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...