Tusk atrage atenția că desprinderea efectivă a Marii Britanii de UE va dura câțiva ani în cazul unui Brexit

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a evaluat duminică la circa șapte ani timpul necesar pentru ca ieșirea Marii Britanii din UE să poată fi pusă concret în aplicare, dacă britanicii vor vota în favoarea unui Brexit la referendumul de la 23 iunie, transmite AFP.

Numai disoluția diferitelor contracte care leagă Marea Britanie de Uniunea Europeană ar fi „tristă, însă simplă în comparație” cu întregul proces, a explicat el într-un interviu pentru cotidianul german popular Bild. Potrivit estimării sale, întreruperea diferitelor contracte dintre Londra și Bruxelles ar dura totuși doi ani.

Însă apoi „fiecare dintre cele 27 de state membre rămase și Parlamentul European vor trebui să aprobe rezultatul final (noi relații între Marea Britanie și UE — n.r.). Aceasta ar putea dura cel puțin cinci ani și mă tem că nu va exista de fiecare dată garanția unui succes”, a spus Donald Tusk.

Britanicii sunt chemați la urne la referendumul de la 23 iunie pentru a se exprima în legătură cu rămânerea sau nu în Uniunea Europeană.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...