Activitatea Aeroportului din Dubai, dată peste cap de o dronă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Activitatea din spaţiul aerian al aeroportului internaţional din Dubai a fost suspendată sâmbătă pentru pentru mai bine de o oră din cauza unei drone neautorizate care zbura în zonă. În rezultat, 22 de zboruri au fost redirecționate, relatează Reuters citat de Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor aeroportului internaţional din Dubai – Dubai Airports, activitatea aeriană a fost suspendată în intervalul orar local 11.36 – 12.45. Directorul executiv al aeroportului, Paul Griffiths, a declarat că mii de pasageri au fost afectaţi de această perturbare de trafic aerian.

Dintre zborurile afectate, 16 au fost redirecţionate pe aeroportul Dubai World Central, cel de-al doilea aeroport principal din Dubai.

Este interzis ca dronele să zboare pe o rază mai mică de 5 kilometri de aeroporturi şi zone de aterizare în Emiratele Arabe Unite. Sâmbătă după-amiază, aterizările pe aeroportul internaţional din Varşovia (Chopin) au fost interzise pentru 30 de minute din cauza a două drone care zburau în zona de aterizare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...