07:07:52 20.04.2024
Stiri

RĂSTURNARE de SITUAȚIE! Petru Gâlcă NU e internat la Spitalul de Psihiatrie?

Social 11.02.2015 12:24 Vizualizări3464 Autor: Galina Munteanu
RĂSTURNARE de SITUAȚIE! Petru Gâlcă NU e internat la Spitalul de Psihiatrie? timpul.md


După ce, ieri, Roman Zadoinov, avocatul așa-numitului hoț în lege Petru Gâlcă, alias Micu, a declarat că acesta a fost internat în Spitalul de Psihiatrie din orășelul Codru, suburbie a capitalei, vicedirectorul acestei instituții, Vadim Afteni, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că nu au așa pacient.

În același timp, șefa Secției relații publice a Departamentului Instituțiilor Penitenciare (DIP), Natalia Bucur-Bandaș, spune că Gâlcă a fost eliberat din penitenciar pentru că i-a expirat termenul de detenție.

„Din penitenciar a fost eliberat pe 9 februarie, atunci când i-a expirat mandatul de arest de 90 de zile, prelungit după ce au expirat cei 13 ani de detenție. Ce s-a întâmplat după ușa penitenciarului, de către cine a fost preluat și unde a fost dus, noi nu cunoaștem și nici nu ține de competența noastră”, a spus pentru Ziarul NAȚIONAL Natalia Bucur-Bandaș.

Potrivit avocatului lui Petru Gâlcă, acesta a fost dus din Penitenciarul nr.13, unde era deținut, și internat în baza unei încheieri a Judecătoriei sectorului Centru, la demersul procurorului general, în Spitalul de psihiatrie din orășelul Codru pentru 30 de zile, timp în care urmează să fie supus unor investigații.

„Eu nu am acces la el în spital, nu mi se permite să-l vizitez și nici nu am mers la el. Până acum am vorbit cu el doar la telefon și mi-a spus că a fost dus și se află pe moment internat la spital. Urmează acum niște investigații și este păzit de către niște persoane îmbrăcate în civil”, ne-a spus avocatul Roman Zadoinov.

„Nu avem așa pacient internat în spital”, afirmă, de cealaltă parte, vicedirectorul Spitalului de Psihiatrie, Vadim Afteni.

„Se pare că ascund această informație, deoarece noi vrem să-l eliberăm, dar Procuratura Generală - să-l țină sub arest cu orice scop. Așteptăm acum decizia CEDO”, ne-a mai spus Zadoinov.

„Nu știm de unde sunt persoanele care îl urmăresc. Tot ei au avut acces și în penitenciar ori la ședințele de judecată ale acestuia. Din câte am reușit să aflăm, Petru urma să fie răpit și dus în Transnistria, unde să fie în continuare deținut. Acum nu cred că vor face acest lucru, pentru că am făcut gălăgie în presă și se vor opri. Termenul de internare a acestuia în spital expiră pe 11 martie. Ce va fi mai departe, nu știm”, a conchis Roman Zadoinov.

Menționăm că Petru Gâlcă a fost arestat în anul 2001. Acesta a fost acuzat de omor, șantaj și tâlhărie. Ulterior, Curtea de Apel l-a achitat, iar Curtea Supremă de Justiție (CSJ) l-a condamnat la detenție pe viață.

Pe moment, sentința este cu suspendare până la finalizarea reexaminării cazului. Petru Gâlcă a stat deja după gratii 13 ani, fiind găsit vinovat de samavolnicie.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md