12:02:44 19.04.2024
Stiri

Președinta Lituaniei, către Nicolae Timofti: „Nu putem trăi viețile voastre”

Politică 22.04.2015 14:41 Vizualizări1797 Autor: Ziarul National
Președinta Lituaniei, către Nicolae Timofti: „Nu putem trăi viețile voastre”


Aflată într-o vizită oficială la Chișinău, președinta Lituaniei, Dalia Grybauskaitė, a reiterat sprijinul plenar pentru integrarea europeană a R. Moldova, dar a ținut să atenționeze autoritățile moldovenești că viitorul R. Moldova va depinde doar de acțiunile acestora.

„Noi vă vom sprijini, dar viitorul vi-l asumați voi. Nu putem trăi vieţile voastre”, a declarat Dalia Grybauskaitė în cadrul unei conferințe de presă susținută împreună cu președintele R. Moldova, Nicolae Timofti.

Președinta Lituaniei a avut un mesaj și pentru întreaga clasă politică din R. Moldova. Oficialul a explicat că, după ce țara sa a devenit independentă la începutul anilor '90, partidele politice au convenit de comun acord să stabilească aderarea la UE şi NATO drept priorităţi majore în activitatea lor.

„Astăzi, Fondul Monetar Internaţional a recunoscut Lituania drept „stat dezvoltat”. Acesta este rezultatul acelui acord între partidele din Lituania”, i-a atenționat președinta pe politicieni despre importanța existenței unui consens politic cu privire la viitorul țării.

Cu ocazia vizitei sale în R. Moldova, Dalia Grybauskaitė a fost decorată cu „Ordinul Republicii” de către Nicolae Timofti, care a ținut să-i mulțumească pentru susținerea constantă a eforturilor de integrare europeană a R. Moldova.

„Ne bucurăm pentru orice succes al Lituaniei, realizările dvs. sunt un exemplu demn de urmat pentru noi. Putem merge pe acest drum, având exemplul Lituaniei în față", a declarat Timofti.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md