Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Nouă elevi au fost scoși…

Nouă elevi au fost scoși din sala de examinare

Ministerul Educației a înregistrat și astăzi încălcări la examenul de Bacalaureat la limba străină. Potrivit lui Anatol Topală, directorul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare (ANCE), nouă candidați au fost eliminați din sălile de examinare, după ce au încercat să copieze, având la ei căști sau telefoane mobile.

Tot astăzi, pe Internet a fost publicată o fotografie a testului de examen. Potrivit Ministerului Educației, deja a fost identificat centrul, dar și persoana responsabilă care a permis fotografierea testului. Este vorba de Liceul Teoretic „Pușkin” din raionul Ungheni. „Inspectoratul General de Poliție cercetează cazul”, a menționat Anatol Topală. Potrivit prevederilor Codului contravențional, publicarea subiectelor examenului de Bacalaureat și/sau a celor de absolvire a ciclului gimnazial, precum și a soluțiilor la acestea până la începutul examenului sau pe durata desfășurării lui este sancționată dur.

Amintim că la proba la limba străină au fost admiși 18.171 de can­di­dați, din­tre care 10.630 – la limba engleză, 7.127 – la fran­ceză, 238 – la ger­mană, 84 – la spa­ni­olă, 52 de can­di­dați – la limba ita­li­ană și 40 – la limba turcă.