Astfel, 28,9% dintre respondenţi ar vota pentru Dorin Chirtoacă, 22,1% pentru Igor Dodon, 9,6% pentru Vladimir Voronin sau candidatul PCRM, 8,7% pentru Zinaida Greceanîi, 8,0% pentru Iurie Leancă, 6,5% pentru Serafim Urechean, 6,2% pentru Renato Usatîi, 4,4% pentru Vladimir Filat sau candidatul PLDM, 2,1% pentru Vladimir Plahotniuc sau candidatul PD şi 3,5% pentru altă candidatură.

De asemenea, 23% dintre respondenţi nu ştiu cu cine să voteze. Alte 8% nu au dat un răspuns concret. Prin urmare, fiecare a treia persoană intervievată n-ar putea face o alegere întemeiată.

Totodată, dacă duminica viitoare vor avea loc alegerile locale în Chişinău privind alegerea consilierilor municipali, cele mai multe voturi le va lua PSRM, urmat în ordinea consecutivităţii de PL, PLDM, PCRM, PD şi PPE.

Cât priveşte prezenţa la urnele de vot, atunci ar merge la scrutin 53% din respondenţi, probabil s-ar prezenta – 17%, probabil că nu s-ar prezenta – 12%, nu vor merge la votare – 7% şi dintre cei care nu s-au determinat – 11%.

Cercetările de teren în cadrul sondajului au fost efectuate în perioada 1-12 aprilie 2015 pe un eşantion de 1179 respondenţi din 79 localităţi, reprezentativ pentru populaţia adultă a Republicii Moldova, exclusiv regiunea transnistreană, cu o eroare maximală de +/- 3%.