O să vină timpul când toată informaţia despre acest miliard o să iasă la iveală şi atunci aşa de ruşine o să ne fie pentru cât de proşti am fost şi i-am lăsat pe alde Plahotniuc şi Shor să ne prostească. Şi cât de uşor am lăsat cu câteva luni în urmă Ministerul Finanţelor să ne anunţe că gata, contorul întoarcerii miliarului de către noi a fost pus în funcţiune. Şi dacă ar fi vorba numai despre un singur miliard. Noi deja de un am început să plătim peste acest miliard la preţurile majorate la tarife, mărfuri, produse.

Noi de un an plătim peste la cursul leu-dolar, leu-euro. Şi încă o să plătim mulţi ani înainte. De pildă, o să-i plătim datoria furnizorului de energie electrică Union Fenosa. Probabil ştiţi că din cauza prăbuşirii leului compania în cauză a înregistrat mari pierderi, cam de un miliard 750 de mil. de lei. Şi zilele acestea Ministerul Economiei împreună cu Union Fenosa au semnat o înţelegere că datoria aceasta o vor întoarce... tot acei care vor întoarce şi miliardul de dolari. Adică noi cu d-voastră. Aţi înţeles şmecheria: doi rapeni, Plahotniuc şi Shor, împreună cu o bandă de complici au furat miliardul.

Din cauza aceasta, leul nostru s-a ieftinit de la 14 la 20 faţă de dolar. Din cauza aceasta, companii cu Union Fenosa au suferit pierderi, pentru că ei lucrează cu dolari. Iar noi acum urmează să întoarcem atât miliardul de dolari furat de Plahotniuc şi banda, cât şi pierderile Union Fenosa, de care se face vinovat acelaşi Plahotniuc şi banda. Aşa că de la anul, sau poate chiar după alegerea preşedintelui de la toamnă, preţurile la energia electrică se vor scumpi.