Lovitură grea pentru Statul Islamic: Ce s-a întâmplat în timpul unui asalt în Siria

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peste 130 de jihadiști ai Statului Islamic au fost uciși în timpul asaltului asupra Minbej, în Siria.

Peste 130 de jihadisti ai grupării Stat Islamic (SI) au murit apărând Minbej, unul dintre bastioanele lor din nordul Siriei, unde se confruntau cu o vastă ofensivă, a afirmat joi un ONG, citat de Hotnews.ro.

Ofensiva asupra Minbej a fost lansată la 31 mai de un front kurdo-arab regrupat în cadrul Fortelor Democratice Siriene (FDS).

Cu sprijinul coaliției, aceşti combatanți au avansat spre vest plecând de la fluviul Eufrat și au cercuit în prezent orașul.

Joi, FDS a avansat pe principalul drum care leagă intrarea din vest în Minbej de restul provinciei Alep, potrivit directorului OSDO, Rami Abdel Rahmane.

Un comunicat al centrului de operațiuni al FDS a precizat că luptătorii săi sunt acum suficient de aproape pentru a bombarda poziţiile SI din oraș.

Populația actuală din Minbej este estimată la circa 20.000 de persoane. Înainte de începutul conflictului din Siria, în 2011, aici trăiau 120.000 de oameni, toți suniți, dintre care o majoritate arabi, un sfert kurzi și o minoritate de turkmeni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...