Maia Sandu: PAS nu va extinde negocierile pentru un candidat unic cu partidele proruse

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, a declarat că formaţiunea pe care o conduce nu va extinde negocierile pentru a desemna un candidat unic la funcţia de preşedinte cu partidele proruse.

Potrivit ei, PAS nu-şi doreşte doar „să scape de un oligarh, dar să reseteze sistemul, astfel încât statul să nu mai poată fi capturat de către o persoană sau un grup de persoane”.

Maia Sandu a declarat că acum se poartă discuţii între partidele de pe segmentul de centru-dreapta pentru a desemna un candidat unic la preşedinţie. Totodată, aceasta a spus că se ia în calcul şi desemnarea unui candidat din rândurile societăţii civile.

Preşedinta PAS a spus că actualmente se discută despre un candidat comun la funcţia de preşedinte pe segmentul politic de centru-dreapta. În opinia acesteia, în cazul în care va fi identificat, numele candidatului nu ar trebui să fie făcut public, înainte ca Guvernul şi Parlamentul să anunțe regulile de joc, deoarece există pericolul ca guvernarea să încerce să reducă din şansele acestuia.

„Noi discutăm acest subiect de ceva timp. Trebuie să înțelegem cu toții că, în momentul în care anunțăm niște planuri, înainte ca să fie definitivat cadrul legal, guvernarea va folosi acest moment și va schimba regulile de joc în scopul reducerii șanselor. Acum suntem la etapa discuțiilor asupra mecanismului tehnic privind identificarea unui candidat care să aibă cele mai bune șanse la alegerile prezidențiale”, a menționat liderul PAS.

La rândul său, vicepreședintele Partidului „DA”, Alexandru Slusari, a spus că negocierile ar trebui să se desfășoare într-un ritm mai rapid, în vederea desemnării unui candidat comun.

„Nu putem tergiversa aceste discuții până în luna august. E nevoie ca până la finele acestei luni să desemnăm candidatul. Societatea trebuie să știe cine este acest candidat”, a precizat Slusari.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...