(VIDEO) Alonso a rezistat unei forţe de 46 g în accidentul din Australia petrecut la 305 km/h

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fernanado Alonso a fost supus unei forţe de 46 g în timpul accidentului suferit în cursa de Formula 1 de la Melbourne, când s-a izbit de parapeţi cu 305 km/h.

În prima cursă a noului sezon de Formula 1, care a avut loc pe circuitul de la Melbourne, Fernando Alonso a fost protagonistul unuia dintre cele mai spectaculoase accidente din ultimii ani.
Pilotul echipei McLaren concura cu o viteză de 313 km/h în momentul în care a încercat să-l depăşească pe Esteban Gutierrez, iar impacul cu pilotul Haas a avut loc la 305 km/h.

Datele furnizate de o nouă cameră amplasată de FIA pe monoposturile de Formula 1 au evidenţiat că, în momentul impactului cu peretele, Alonso a fost supus unei forţe de 45 g, care în momentul în care monopostul s-a rostogolit în aer a ajuns la 46 g. Monopostul a fost în aer timp de 0.9 secunde, iar la impactul cu solul pilotul spaniol a rezistat unei forţe de 20 g.

Raportul FIA menţionează că sistemele de siguranţă au jucat un rol esenţial în faptul că Alonso nu a suferit nicio rană majoră, chiar dacă a fost nevoit să lipsească de la Marele Premiu al statului Bahrain, desfăşurat două săptămâni mai târziu.
Vitezele g suportat de Alonso sunt semnificativ mai mari decât cele suferite în mod obişnuit de piloţii de Formula 1. De exemplu, un pilot de Formula 1 este supus unei forţe de 5 g la frânare, 2 g în momentul accelerării şi 4 g la viraje.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...