La Liceul "Spiru Haret" din capitală, aproximativ 150 de elevi din clasa a IX-a au susţinut proba la limba şi literatura română. Înainte de intra în sala de clasă, majoritatea candidaţilor păreau siguri pe propriile forţe.

Elevii au avut de comentat un interviu. La ieşirea din sălile de examen, mulţi dintre ei au răsuflat uşuraţi, alţii au spus însă că au întâmpinat greutăţi la gramatică.

Nu se ştie dacă elevii au reuşit să copieze sau nu, cert este că, la mai puţin de o oră de la începutul examenului, pe internet a apărut testul rezolvat. Ofiţerul de presă al Ministerului Educaţiei a declarat că poliţia urmează să fie sesizată în acest sens.

Examenul de capacitate la limba maternă s-a desfăşurat în peste 1.100 de instituţii de învăţământ din republică. Aproximativ 25 DE MII de elevi din clasele a IX-a au avut de susţinut proba la limba şi literatura română, peste 6.100 - la limba şi literatura rusă, iar 30 - la limba ucraineană. Pe 13 iunie, absolvenţii de gimnaziu vor susţine ultimul examen, la istoria românilor şi cea universală.