Social

Autorităţile de la Comrat au declarat război comerţului stradal neautorizat

Potrivit Primăriei Comrat, antreprenoriatul neorganizat de pe străzile orașului deja prezintă pericol pentru sănătatea populaţiei, deoarece produsele nu sînt verificate şi nu prezintă nici o dovadă de calitate sau securitate alimentară.

„Încă un an în urmă a fost aprobată o decizie privind reglementarea activităţii pieţelor din oraş, însă mulţi vînzători nu o respectă. Astfel am ajuns că în preajma pieţelor peste 40% din mărfuri sînt vîndute ilegal. În acelaşi, timp administraţia locală nu este în drept să sancţioneze comerțul neautorizat”, a informat viceprimarul de Comrat, Alexandr Suhodolschi.

La rîndul său, adjunctul başcanului, Vadim Ceban, a subliniat că asemenea situaţie creează condiţii de concurenţă neloială, defavorizînd comercianţii care achită impozite şi respectă legislaţia.

Începînd de astăzi comisia formată de autorităţi, din care fac parte reprezentanţi ai poliţiei, primăriei, serviciului fiscal ş.a. va efectua raiduri prin oraş şi va propune vînzătorilor opţiuni pentru a-şi organiza o afacere legală. Negocierile vor dura timp de două săptămîni, după care vor fi aplicate sancţiuni.

Actualmente la Comrat activează trei pieţe alimentare.  

MOLDPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *