Principală  —  Ştiri   —   (VIDEO) Procurora Loghin a uitat…

(VIDEO) Procurora Loghin a uitat să declare mașinile și s-a ales cu un avertisment de la CNI

O procuroră din cadrul Procuraturii Generale a primit un avertisment de la Comisia Națională de Integritate (CNI) pentru că nu a indicat în declarația sa de avere două mașini și o întreprindere. Decizia a fost luată la ședința de astăzi, 9 iunie.

Sursa Video: www.ZdG.md

În baza controlului CNI privind eventuala încălcare a regimului veniturilor și a proprietăților, procurora Dora Loghin s-a ales cu un simplu avertisment, deși aceasta nu a declarat două autoturisme și o întreprindere. În cadrul audierilor, aceasta ar fi declarat că a omis din greșeală să menționeze un autoturism de model Toyota, iar un alt autoturism ar fi fost donat cuiva care încă nu a reușit să-i perfecteze actele pe numele său. Despre întreprindere s-a constata că aceasta nu mai este activă. Cu majoritate de voturi, membrii CNI au decis clasarea cauzei, cu avertizarea procurorei despre abaterile admise.

Potrivit vicepreședintelui CNI, Victor Strătilă, sesizarea organelor de drept ar putut fi posibilă doar dacă se demonstra intenția procurorei de a ascunde faptul că deține autoturismele. „Așteptăm votarea unui nou pachet de legi, care ar permite sancționarea. În prezent trebuie să demonstrăm și intenția. S-a întâmplat să constatăm încălcarea regimului juridic de declarare a venitului și proprietății, apoi cazurile au fost clasate de Procuratură după ce nu s-a putut demonstra că nedeclararea a avut loc intenționat”, a declarat Victor Strătilă.

În declarația sa de avere pentru anul 2014, procurora Loghin a menționat că ar mai deține o mașină de marca Honda CRV din 2000, pe care ar fi cumpărat-o acum cinci ani cu suma de 10 mii de lei. La capitolul datorii, în anul 2012, aceasta ar fi luat cu împrumut suma de 35 mii de euro fără dobândă și 30 de mii de leii cu dobânda de 17%, în 2014 – două credită de 50 de mii de lei, unul cu 11%, altul cu 9% dobânda.