O misiune a FMI vine la Chișinău! Vor fi inițiate discuții privind un posibil program de finanțare

O misiune a Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Ivanna Vladkova-Hollar, se va afla în vizită la Chișinău în perioada 5-15 iulie 2016. De această dată, misiunea va iniția discuții privind un posibil program susținut de FMI.

Misiunea va iniția discuții privind un posibil program susținut de FMI și va tinde să ajungă la un acord privind un set cuprinzător de politici care să contribuie la menținerea stabilității macroeconomice, îmbunătățirea guvernării corporative și sporirea transparenței acționarilor în sectorul bancar, precum și să stimuleze creșterea economică durabilă și cuprinzătoare.

Reamintim că ultima vizită la Chișinău a misiunii FMI a fost în perioada 23-27 mai 2016. Prim-ministrul Pavel Filip a avut un dialog cu Ivanna Vladkova-Hollar cu privire la politicile economice și avansarea în discutarea reformelor propuse de Guvern și BNM ca elemente importante ale unui nou program cu FMI.

Atunci discuțiile au fost axate pe strategia autorităților pentru reforma sectorului financiar și asigurarea siguranței pe termen lung a băncilor moldovenești. “S-a făcut progres în dezvoltarea unei viziuni comune asupra unor probleme cheie, precum nevoia de fortificare a guvernării și lupta cu acționariatul netransparent al băncilor, însă unele probleme excepționale rămân”, a declarat reprezentanţa FMI, după finalizarea vizitei misiunii la Chişinău.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.