Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

25 Aprilie, 2024

Reprezentanţi ai ANRCETI participă la trei reuniuni privind dezvoltarea TIC care se desfăşoară la Minsk

O delegaţie a Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) în frunte cu directorul acesteia, Grigore Varaniţa, participă, în perioada 22 – 25 aprilie, la trei reuniuni care se desfăşoară, în zile diferite la Minsk, Belarus: Conferinţa anuală TIBO – 2015 (forum internațional specializat în tehnologii de telecomunicații, informaționale și bancare), şedinţa plenară a Grupului autorităţilor de reglementare în domeniul comunicaţiilor electronice din statele Parteneriatului Estic (EaPeReg) şi atelierul de lucru pentru Grupul EaPeReg.

Conform agendei Conferinței TIBO – 2015, participanţii la ea vor discuta subiecte actuale legate de dezvoltarea infrastructurii serviciilor digitale pe piețele de comunicații electronice din țările Europei Centrale și de Est şi de implementarea sistemelor de comerț electronic. Directorul ANRCETI şi alţi delegați la eveniment vor participa, de asemenea, la un seminar din cadrul Conferinței, dedicat inițiativei strategice pentru armonizarea piețelor digitale, prevăzută de Agenda digitală pentru Europa.

În cadrul şedinţei plenare a Grupului EaPeReg, prima - în anul curent, urmează să fie examinate planul de activitate al Grupului pentru anul 2015, acţiunile de cooperare a EaPeReg cu Asociaţia reglementatorilor europeni în domeniul comunicațiilor electronice din ţările UE (BEREC), precum şi unele aspecte organizatorice privind derularea proiectului de asistență tehnică al Comisiei Europene “Grupul EaPeReg”.

La atelierul de lucru, la care participă şi experţi din ţările membre ale UE, sunt discutate aspecte legate de reglementarea tarifelor la serviciile de comunicaţii electronice în țările Parteneriatului Estic (PaE). În cadrul atelierului de lucru, reprezentanţii autorităţilor de reglementare din statele PaE, inclusiv cei de la ANRCETI, vor prezenta situaţia actuală din ţările lor privind reglementarea tarifelor. Participanţii la eveniment vor discuta, de asemenea, subiecte legate de reglementarea tarifelor la serviciile de acces la canalizare, la serviciile de terminare a apelurilor, evoluția reglementării tarifare în tranziția de la piața de monopol la piața competitivă, perspectiva dezvoltării reglementărilor tarifare, etc.

Grupul EaPeReg a fost constituit în septembrie 2012 la reuniunea de la Chişinău a autorităţilor de reglementare în domeniul comunicaţiilor electronice din ţările PaE. Grupul are sarcina de a asigura schimburi de informaţii şi experienţă între reglementatorii din statele PaE şi UE, armonizarea cadrului juridic naţional din ţările PaE cu standardele UE şi aplicarea celor mai bune practici europene de reglementare. În decembrie 2014, EaPeReg și BEREC au încheiat un Memorand de înțelegere care prevede implicarea experților BEREC în desfăşurarea atelierelor de lucru planificate de Grupul EaPeReg pentru anul 2015.

22 aprilie 2015

Ultima actualizare: 22/04/2015