12 minori din penitenciarul nr. 10 au provocat un incendiu pentru că vroiau țigări

În seara zilei de 8 iunie, în jurul orei 20:00, 12 deţinuţi minori din Penitenciarul nr.10-Goian au provocat un incendiu și au distrus mai multe bunuri aflate pe un etaj al blocului de detenţie, valoarea cărora încă nu este estimată.

Minorii au solicitat acces la produse de tutungerie, care le sunt interzise în detenție.

Administraţia penitenciarului nu a intervenit în forţă, ordinea în instituţie fiind asigurată prin convingerea deţinuţilor de a reveni la respectarea regimului de detenţie.

Despre acţiunile deţinuţilor au fost sesizaţi polițiștii, procurorii și Instituția Ombudsmanului, iar pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii.

Departamentul Instituțiilor Penitenciare a inițiat o anchetă internă iar organele competente, în baza tuturor materialelor acumulate, vor desfășura măsurile ce se impun. Dacă se va dovedi vinovăţia acestora, minorii riscă să fie traşi la răspundere penală.

Foto: timpul.md

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.