Guvernul a aprobat numirea în funcţie a şapte ambasadori. Vor reprezenta țara noastră prin cumul în mai multe țări

Cabi­ne­tul de miniș­tri a apro­bat astăzi, numi­rea în func­ție a șapte amba­sa­dori ai Republicii Moldova peste hotare, care vor reprezenta țara noastră prin cumul în mai multe țări.

Gheorghe Leucă, ambasador al Republicii Moldova în Azerbaidjan în funcția de ambasador în Republica Iran cu reședința la Baku.

Oleg Țulea, ambasadorul Republicii Moldova în Ungaria, va reprezenta țara și în Croația, Slovenia, Bosia și Herțegovina, cu reședința la Budapesta.

Ruslan Bolbocea, ambasadorul țării în Ucraina va deține funcția de ambasador al Moldovei în Armenia, Uzbekistan și Turkmenistan, prin cumul cu reședința la Kiev.

Ambasadorul Moldovei în Suedia, Veaceslav Dobîndă va îndeplini și funcția de ambasador al țării în Finlanda, prin cumul cu reședința la Stockholm.

Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Dumitru Braghiș a fost numit și în funcția de ambasador în Tadjikistan, cu reședința la Moscova.

Vitalie Rusu, ambasadorul Moldovei în Republica Cehia va reprezenta țara și în subiectul de drept internaţional public Sfântul Scaun, care reprezintă Biserica Catolica în relaţiile cu statele.

Ștefan Gorda, ambasadorul Moldovei în Bulgaria va îndeplini și funcția de ambasador al țării în Albania, prin cumul cu reședința la Sofia.

Proiectele decretelor respective au fost trimise spre aprobare președintelui Nicolae Timofti.

 

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.