Familiile membrilor echipajului SMURD vor primi 1 milion de lei din partea autorităților

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În cadrul şedinţei de astăzi a Cabinetului de miniştri, a fost adoptată decizia privind alocarea, din Fondul de rezervă al Guvernului, a sumei de un milion de lei pentru familiile celor patru membri ai echipajului SMURD, care și-au pierdut viața în accidentul ce a avut loc pe 2 iunie în raionul Cantemir.

Premierul Pavel Filip a menţionat că acesta este un gest firesc şi a solicitat instituţiilor responsabile să întreprindă toate măsurile necesare ca acest ajutor să ajungă cât mai repede la destinaţie.

Totodată, prim-ministrul a remarcat faptul că organele de resort au acţionat exemplar în cazul dat, reuşind să finalizeze într-un termen restrâns ancheta penală privind accidentului elicopterului SMURD. „S-a reușit o mobilizare bună, iar acest lucru a fost cel mai potrivit gest pe care puteam să-l oferim în memoria eroilor SMURD”, a spus Premierul.

De asemenea, Pavel Filip a mulţumit Guvernului României pentru ajutorul pe care îl acordă Republicii Moldova, în continuare, prin serviciul SMURD, exprimând şi recunoştinţa pentru acest fapt.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...