Avocatul lui Filat: „Drăguțanu urma să fie adus silit la ședința de judecată”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei urma să fie dus silit la ședința de judecată de astăzi în dosarul Filat, anunță avocatul fostului premier Igor Popa, asta după ce în repetate rânduri a refuzat să primească citația în judecată.

Potrivit lui Popa, Drăguțanu s-a prezentat la ședința de judecată, după ce ieri ar fi fost luat prin surprindere de un executor judecătoresc, astfel a și primit citația.

„Domnul Drăguțanu vrea să spună că abia ieri a vrut să primească citația. O citare legală presupune și atunci când refuzi citația, iar el a refuzat până acum să primească citația, dar asta oricum se consideră formalitate de citație legală. Faptul că abia ieri a dorit să primească citația se datorează și faptului că executorul judecătoresc l-a văzut în ogradă și practic a fost imposibil să se ascundă de el”, a spus Popa.

Avocatul spune că în debutul ședinței de judecată de astăzi a cerut aducerea silită a lui Drăguțanu, acesta însă s-a prezentat singur, ceea ce în viziunea avocatului este straniu.

„E foarte straniu că dimineață am depus o cerere astfel încât Drăguțanu să fie adus silit și imediat acesta s-a prezentat la ședința de judecată”, a mai spus Popa.

Tot astăzi, avocații fostului premier au cerut recuzarea întregului complet de judecători care examinează acest dosar, însă cererea a fost refuzată.

Fostul Guvernator al Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, este audiat în cadrul dosarului Filat, în calitate de martor al apărării.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...