Muzeul Corupției din România: Spăgi de la milioane de euro până la o oaie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După ce Thailanda și Paraguay şi-au făcut un „Muzeu al Corupţiei”, unde pot fi văzute caricaturi ale politicienilor corupţi, saci plini cu bani și picturi cu corupți în spatele gratiilor, a venit și rândul României să aibă un astfel de muzeu.

Muzeul Corupţiei din România a fost lansat cu ocazia Nopţii Muzeelor şi poate fi vizitat online. Acesta găzduieşte Galeria Şpăgilor, în care puteţi găsi illustrate cele mai cunoscute şpăgi din România, şi Testul Şpăgilor, care pune la încercare cunoştinţele oricui în materie de corupţie.

Proiectul se concentrează pe cel mai frecvent întâlnit act de corupţie din ţară noastră: Şpaga.

Pe MuzeulCoruptiei.ro cei interesaţi vor găsi ilustrate atât şpăgi reale, cât şi şpăgi fictive, şi astfel pot uşor verifica dacă imaginaţia aleşilor a întrecut-o pe cea a creativilor din spatele proiectului.

Pentru realizarea Muzeului, creativii Kinecto Isobar au studiat zeci de cazuri şi au ales cele mai incredibile şpăgi: Şpagă în cimitir, Tablouri şi lingouri, Şapte uşi de la Buhuşi, Pod în Comuna Şanţ, fiind doar câteva dintre lucrările expuse.

De asemenea, Muzeul Corupţiei poate fi vizitat şi virtual – printr-un video 360° pe YouTube: experienţa este disponibilă de pe telefonul mobil, iar vizitatorii pot îndrepta telefonul în orice direcţie, că să descopere toate lucrările prezentate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...