13:40:07 29.03.2024
Stiri

Biciclete PERSONALIZATE. Afacerea INEDITĂ a doi tineri din Chișinău

Social 07.06.2016 19:01 Vizualizări1721 Autor: Ziarul National
Biciclete PERSONALIZATE. Afacerea INEDITĂ a doi tineri din Chișinău facebook.com


Doi tineri din Chișinău au deschis în anul 2014 un atelier de reparație a bicicletelor. Aceștia își doreau să strângă bani pentru a confecționa biciclete personalizate, iar visul lor s-a împlinit.

Vladimir Bujac și partenerul său, Artiom Crasnoperev, și-au expus produsele creative în cadrul „Maker Day Chișinău” și au atras mulți iubitori de biciclete.

„Ne-am bucurat să vedem că atelierul de reparație are succes. Am avut multe comenzi și am putut aduna bani pe care i-am investit ulterior în echipament. Astfel, a apărut Bike Time Framebuilding, primul atelier de confecționare a bicicletelor costum din Moldova”, menționează Vladimir.

Displaying VOF_ 0188.jpg

Tinerii și-au propus să confecționeze cadre de biciclete personalizate, construite conform parametrilor clienților. „Când primim o comandă, în primul rând luăm mărimile. Măsurăm lungimea mâinilor, a picioarelor și calculăm mărimile exacte ale bicicletei. Considerând tipul bicicletei, calculăm lungimea țevilor”, mai explică tânărul.

Băieții nu doar sudează singuri bicicleta, ci și o vopsesc, o decorează după dorințele clientului. Prima bicicletă personalizată a fost realizată în iarna anului 2015. De atunci, alte patru biciclete unice au fost confecționate în atelierul lor.

Potrivit antreprenorilor, avantajul unei biciclete personalizate este că ți se potrivește ca o mănușă. „Cadrele noastre au caracteristici bune de mers, sunt rigide și trainice. Multe din țevile pe care le folosim au fost comandate din Statele Unite și sunt de bună calitate”, povestește Vladimir Bujac.

Tinerii se bucură că din ce în ce mai mulți moldoveni aleg bicicleta ca mijloc de transport, iar ciclismul devine un sport îndrăgit. „În țara noastră, mulți aleg biciclete de munte, care îmi plac și mie foarte mult. În ultima vreme, bicicletele cu o singură viteză sunt tot mai căutate. Au roți subțiri, o frână sau două și nu necesită multă îngrijire”, mai recunoaște tânărul.

În cadrul „Maker Day Chișinău”, a fost anunțată crearea unui atelier dedicat tuturor creatorilor din țară. Spațiul de lucru va fi construit cu ajutorul Universității Tehnice a Moldovei și dotat datorită suportului financiar oferit de către Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova.

Fondatorii Bike Time Framebuilding sunt entuziasmați de ideea unui astfel de atelier, deși îl au pe al lor. „Desigur, nevoia de echipament profesionist este mare. Ne vom bucura dacă vom putea beneficia de instrumentar modern”, afirmă proprietarul.

Potrivit acestuia, următorul pas în lumea bicicletelor constă în instalarea echipamentului electronic, cum ar fi a schimbătorului de viteze electronic. Iar astfel de inovații se pot face doar în incinta unui spațiu de lucru bine echipat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md