(INFOGRAFIC) Câți utilizatori de telofoane mobile sunt în Republica Moldova și cine sunt ei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Telefoanele mobile, timp de un deceniu au devenit un accesoriu indispensabil pentru moldoveni, dar și pentru întreaga populație. 84% de moldoveni au și folosesc telefoanele mobile, dintre care 95% folosesc un pachet standard oferit de operator – cel pentru persoanele fizice, 3% au pachete corporative, iar 2% – ambele, arată datele unui sondaj realizat de Magenta Consulting.

Datele sondajului arată că, 84% de moldoveni au și folosesc telefoanele mobile, iar 16% – nu. Printre cei ce nu dețin un telefon mobil cu un număr activ, majoritatea se numără din mediul rural, sunt cei ce au trecut de vârsta de 61 de ani, văduvi și văduve, cei ce dețin doar studii primare, neangajați și locuitorii ai zonelor de nord și de sud a țării.

Din categoria celor ce au și utilizează un telefon mobil, 95% folosesc un pachet standard oferit de operator – cel pentru persoanele fizice, 3% au pachete corporative, iar 2% – ambele. Așadar, pachetele corporative sunt populare în mediul urban, în nordul Moldovei, în rândul persoanelor cu vârsta între 30 și 40 de ani și printre cei care au venit lunar de peste 15 mii de lei.
Infografic Telefonia Mobila
Datele sondajului mai arată că, printre moldovenii care se folosesc de un telefon mobil, doar 1% deține 3 cartele, 13% – 2 cartele, iar restul utilizează doar o singură cartelă SIM. De două cartele SIM se folosesc preponderent bărbații, cei de la oraș, în egală măsură în nordul și centrul Moldovei, angajați ai unei companii private sau moldovenii care dețin propria afacere.

Sondajul a fost realizat de Magenta Consulting pe un eșantion de 1.129 de respondenți, cu o marjă de eroare de +/-3% la un nivel de încredere de 95%.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...