Actualitate

Procuratura Generală va avea un consilier nou din partea UE

Noul consilier are 37 de ani, este de origine letonă şi are o experienţă de 15 ani de activitate în cadrul Procuraturii din Letonia. Începând de astăzi, consilierul va munci alături de procurorii moldoveni întru accelerarea reformelor instituţionale.

Procurorul general interimar, Eduard Harunjen şi-a exprimat convingerea că expertul va corespunde aşteptărilor instituţionale, deoarece a trecut o selecţie riguroasă de cereri parvenite de la specialişti din diverse state europene.

În decursul primei luni de activitate în cadrul Procuraturii, consilierul va elabora un plan de acţiuni, reieşind din studierea sistemului şi noilor prevederi legislative care reglementează activitatea de procuror. Acest lucru va permite, în opinia expertului european, de a pune temelia Proiectului care urmează a fi realizat pe durata unui an.

Lunar, consilierul va elabora rapoarte detaliate în care va menţiona atît rezultatele, cît şi priorităţile de viitor în vederea unei bune desfăşurări a proiectului şi soluţionării prin colaborare a iniţiativelor de reformare a Procuraturii RM.

„Acest sprijin va fi extrem de binevenit, mai ales în condiţiile actuale, cînd au fost iniţiate reforme solide în cadrul sistemului Procuraturii, iar experienţa consilierului va aduce o abordare proaspătă asupra problemelor cu care se confruntă procurorii moldoveni în activitate pentru asigurarea unor schimbări şi mecanisme funcţionale”, a subliniat procurorul general interimar, Eduard Harunjen. 

moldova.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *