07:04:41 29.03.2024
Stiri

Consilier european NOU la Procuratura Generală

Social 07.06.2016 14:48 Vizualizări1524 Autor: Galina Munteanu
Consilier european NOU la Procuratura Generală


Începând de astăzi, Procuratura Generală (PG) va avea un nou consilier superior internaţional de politici din partea Uniunii Europene (UE).

Aivars Ostapko a fost ales în urma concursului organizat de Delegaţia Uniunii Europene la Chişinău pentru a sprijini Procuratura în procesul de reformare şi modernizare instituţională.

Noul consilier are 37 de ani, este de origine letonă şi are o experienţă de 15 ani de activitate în cadrul Procuraturii din Letonia.

Astfel, începând de astăzi, consilierul va munci cot la cot cu procurorii moldoveni pentru accelerarea reformelor instituţionale.

„Acest sprijin va fi extrem de binevenit, mai ales în condiţiile actuale, când au fost iniţiate reforme solide în cadrul sistemului Procuraturii, iar experienţa consilierului va aduce o abordare proaspătă asupra problemelor cu care se confruntă procurorii moldoveni în activitate pentru asigurarea unor schimbări şi mecanisme funcţionale”, a spus procurorul general interimar, Eduard Harunjen.

După expirarea mandatelor experţilor Holger Helmbach şi Virginijus Sabutis, consilierul Aivars Ostapko este al treilea consilier din partea Uniunii Europene care asistă Procuratura în procesul de reformare instituţională.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md