Tragedia SMURD: Cercetarea la fața locului finalizată; La anchetă au participat și experți din Germania

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procurorii au finalizat cercetarea la fața locului în cazul elicopterului SMURD prăbușit în localitatea Haragîș, raionul Cantemir.

La activitatea de cercetare la fața locului, alături de autoritățile judiciare din Republica Moldova și de echipa de anchetă din România, au participat reprezentanți ai societății de asigurare la care era asigurată aeronava, precum și experți Eurocopter — Germania.

Epava elicopterului a fost ridicată și transportată la Chișinău într-un hangar aparținând Departamentului pentru Situații Excepționale din Republica Moldova, urmând a fi predată autorităților române împreună cu celelalte obiecte ridicate cu ocazia cercetărilor după finalizarea procedurii de preluare a cercetării de către autoritățile române, scrie Agerpres.

De asemenea, în cauză s-a dispus efectuarea de către Institutul Național de Criminalistică al Poliției Române a unei expertize genetice judiciare cu privire la probele biologice ridicate cu ocazia cercetării la fața locului.

În urma accidentului aviatic produs pe 2 iunie, cei patru membrii ai echipajului au decedat: medicul Mihaela Dumea, asistentului medical Gabriel Sandu, comandorul Doru Gavril și copilotul Voicu Șocae.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...