Principală  —  Ştiri  —  Social   —   CSP s-a autosesizat pe marginea…

CSP s-a autosesizat pe marginea cazului cafenelelor mobile ce comercializează băuturile fierbinți

Centrul de Sănătate Publică din municipiul Chișinău s-a autosesizat în urma reportajului realizat de postul de televiziune Publika TV, difuzat duminica, 5 iunie 2016, în cadrul căruia au fost prezentate butoaiele de apă fără capac, cu depuneri și lapte expirat.

c_250_180_16777215_00_images_DSC_0182Din informațiile preliminare, au fost depistate unele încălcări de ordin sanitaro-igienic, cu ar fi: starea sanitara nesatisfăcătoare; folosirea apei din surse necunoscute; transportarea apei în capacități returnabile, fără date despre proveniența acesteia,informații despre calitatea și inofensivitatea ei; încadrarea în lucru a personalului nou angajat în lipsa controlului medical.

În rezultatul verificărilor, pe administratorii firmelor au fost întocmite procese verbale de contravenție administrativă și elaborate prescripții sanitare cu termeni exacți de înlăturare a neajunsurilor depistate.

Totodată, în cadrul CSP Chișinău a fost inițiată o anchetă de serviciu pentru examinarea procedurii de eliberare a autorizațiilor la punctele nominalizate. În același context, la data de 6 iunie au fost formate șase echipe de specialiști pentru evaluarea tuturor agenților economici care comercializează băuturile fierbinți în municipiul Chișinău.