Turcia a scufundat un avion A 300 în Marea Egee. Cauza pare incredibilă // FOTO

Autorităţile turce au scufundat o aeronavă A300 în Marea Egee. Aceasta, în speranţa că nava va deveni cel mai mare recif artificial din țară și va atrage mii de turişti.

Autoritățile turce au decis să inunde aeronava A300 nu departe de stațiunea Kuşadasi pentru dezvoltarea diving-ului. Nava scufundată are o lungime de 54 de metri şi 44 metri lăţime este estimată la 93 mii de dolari.

Autoritățile intenționează în acest mod să aducă în staţiune până la 250 de mii de turiști, scrie ziarul Daily Sabah.

Avionul a fost adus în largul coastei sud-vestice a oraşului sâmbătă şi a fost scufundat la o adâncime de 20-25 metri. Întregul proces de scufundare a durat 2,5 ore, fiind antrenat echipament special, dar şi echipe de scafandri.

„Proiectul are drept scop diversificarea biodiversităţii subacvatice de pe litoralul Kușadasi și dezvoltarea turismului subacvatic în zonă. Aşteptăm ca aproximativ 250.000 de turiști să vină anual aici pentru scufundări. Sperăm că această dată va fi o piatră de hotar pentru turismul Kușadası”, a declarat primarul Özlem Çerçioğlu .

Airbus A300 nu este primul avion scufundat de autorităţile turce pentru dezvoltarea turismului subacvatic. Astfel, în 2009 două avioane de mici dimensiuni au fost scufundate în largul Mării Egee nu departe de Antalya. Iar un alt avion de mici dimensiuni a fost, de asemenea, scufundat nu departe de Akçakoca din provincia nord-vestică Düzce.

avion pe apa

avion pe apa

avion pe pa

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.