Ultima oră

Prima misiune a unui elicopter SMURD după tragedia din Republica Moldova

Duminică, un elicopter de tip MI-17, cu medici SMURD la bord, a decolat din Capitală de la Inspectoratul General al Aviaţiei Române (IGAV) şi se îndreaptă, la ora transmiterii acestei ştiri, către Miercurea Ciuc pentru a prelua doi bărbaţi cu arsuri grave, aceasta fiind prima misiune aeromedicală după prăbuşirea elicopterului de tip EC-135, anunţă oficiali din cadrul IGAV. Sursele citate precizează că s-a apelat la un aparat de zbor de tip MI-17, aparatele de tip EC-135, ca cel prăbuşit, fiind în continuare menţinute la sol.

Cei doi bărbaţi, de 52 şi respectiv 24 de ani, sunt tată şi fiu, cu arsuri grave pe suprafaţa corpului, au declarat oficiali din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă(IGSU). Vor fi preluaţi de la Spitalul din Mircurea Ciuc şi aduşi la Spitalul de Arşi din Capitală pentu tratament de specialitate.

Sursele citate precizează că aceştia au fost victimele unui explozii ce s-a produs duminică, în jurul orei 11.00, în curtea casei lor din comunca Siculeni, judeţul Harghita. Aceştia au manevrat greşit o instalaţie de tip GPL şi au arsuri pe 60% şi respectiv 20% din suprafaţa corpului.

Sursa: gandul.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *