Eveniment

Zeci de meşteri populari şi-au prezentat lucrările la Festivalul „iProsop-2016”

Festivalul este la cea de-a doua ediţie şi are drept scop promovarea prosopului autohton, în special varietatea acestuia în regiunea de sud a R. Moldova.

Acţiunea a fost organizată de Primăria satului Selemet şi Asociaţia obştească „Familii migrante”. Potrivit organizatorilor, premiera festivalului din anul trecut a avut succes, fapt ce i-a îndemnat să-l desfăşoare în continuare. „Tezaurul de la sud este foarte bogat şi divers. Compus din elemente de folclor, gastronomie, meşteşuguri şi tradiţii statornicite istoriceşte, acesta merită să fie promovat şi valorificat printr-un festival cum este iProsop”, a menţionat primarul satului Selemet, Tatiana Badan.

Programul „iProsop-2016” a fost împărţit în patru regiuni tematice: Târg/expoziţie, unde au fost puse în vînzare produse artizanale, prosoape, costume naţionale etc.; Gastronomie, ce include master-class-uri cu prepararea de către localnici a bucatelor tipice de la sud; Divertisment educativ, regiune în cadrul căreia este prezentată colecţia de modă „Prosop reinventat”, ateliere de ţesut, broderie ş.a.; Regiunea iCopii cu o zonă de divertisment pentru cei mici, activităţi de confecţionare şi colorare a prosopului autohton, concursuri şi programe artistice.

Mai mulţi locuitori din satul Selemet au afirmat că văd în acest festival un potențial de dezvoltare regională ce poate oferi participanţilor o nouă piaţă de desfacere, iar turiştilor o destinaţie interesantă în sudul ţării.

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *