Campioana en-titre este secundată din scurt de formaţia Universităţii Agrare de Stat din Moldova, care are tot atâtea puncte-17, dar coeficienţi mai modeşti. În runda precedentă baschetbaliştii agrarieni au surclasat cu scorul de 60-99 în deplasare lotul de la BC Soroca-Baschet.

În altă întâlnire, la Tiraspol, o altă pretendentă la medaliile actualei ediţii de campionat, Gama-Sind Cahul a învins lotul studenţesc al Universităţii Pedagogice din localitate. La diferenţă de doar 1 punct de lideri, cahulenii păstrează şanse reale de accedere în faza decisivă a competiţiei unde vor lupta pentru un loc pe podium.

Cel mai echilibrat meci a opus formaţiile studenţeşti ale Universităţii de Medicină şi Râbniţa-UTM. Până la urmă s-au impus cei de la Politeh, deşi viitorii medici au câştigat sferturile 1 şi al 3-lea, dar nu au mai avut forţe să încheie victorios partida. 

Derbiul etapei a 10-a se va juca duminică, 10 februarie, cu începere de la ora 12.00 la complexul sportiv Edilitate de la poşta Veche. Echipa Agro va găzdui pe liderul la zi, clubul de baschet Donbaschet-USM, şi cum în baschet nu există egalităţi, o echipă se va distanţa de alta la o diferenţă de un singur punct.

În alte partide vor juca Râbniţa-UTM cu Soroca Baschet, Gama-Sind Cahul-cu echipa Universităţii de Medicină şi Admirals-UTM cu Universitatea Pedagogică din Tiraspol.