Potrivit sursei, domeniul insidown.com, identic cu numele firmei off-shore din Cipru, a fost atribuit companiei germane Key-Systems de către moldoveanul Mihai Cucoş.

Domeniul Insidown.com a fost înregistrat în Cipru pe 2 februarie 2015 cu numele Insidown LTD. Acesta a fost atribuit companiei germane pentru înregistrarea şi gestionarea domeniilor Key-Systems GMBH, administrată de Peter Fisher.

Deşi firma e înregistrată pe numele lui Fisher, la contacte găsim adresa de email [email protected]. Conform MoldData.md, domeniul econet.md este înregistrat pe numele lui Mihai Cucoş, care are adresa de email [email protected].


Domeniul nobil.md aparţine companiei Nobil Grup SRL, care deţine hotelul de lux al lui Vladimir Plahotniuc – Nobil. Într-un interviu din 2010 pentru publicaţia Timpul, vicepreşedintele PD şi controversatul om de afaceri spunea: „E o investiţie de-a mea de care sunt mândru”.

Totodată, în baza de date a Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Mihai Cucoş este indicat ca persoană de contact a companiei Finpar Invest SRL. Sursa mai menţionează şi două adrese: Mihai Eminescu 49/1 şi Dimitrie Cantemir 1/1. La prima adresă e hotelul lui Plahotniuc, iar la a doua – un centru de afaceri, unde se află şi sediul fundaţiei de caritate Edelweiss, creată de către oligarhul democrat.

Anterior în presă a apărut informaţia precum că Finpar Invest SRL intenţionează să construiască un hotel pe terenul unde se află cafeneaua Guguţă.

Acest lucru a provocat un mare scandal. Mai mult, în cadrul acestei companiei Cucoş este responsabil de domeniul tehnologiilor informaţionale. Acest fapt este confirmat de adresa sa de email. Chiar şi aşa, Mihai Cucoş a declarat pentru newsmaker.md că nu-şi aminteşte dacă domeniul insidown.com a fost vreodată înregistrat oficial. 

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.