Actualitate

Cel mai important lider al lumii mafiote din R. Moldova a fost ELIBERAT din arest

Informaţia a fost confirmată pentru Realitatea.md de către şefa Secţiei Relaţii Publice a Departamentului Instituţiilor Penitenciare, Natalia Bucur-Bandas.

Astfel, aşa-numitul hoţ în lege „Micu” a scăpat de sub străjă după ce ieri i-a expirat termenul detenţie. Petru Gâlcă a fost condamnat la detenție pe viață, fiind învinuit de banditism şi omoruri la comandă. Acesta a fost reţinut într-o farmacie, iar asupra sa au fost găsite arme şi droguri.

În anul 2007, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a anulat condamnarea pe viaţă, iar statul i-a recompensat 15 mii de euro. Până în prezent, mafiotul şi-a ispăşit pedeapsa pentru samovolnicie, pentru care a fost condamnat la 13 ani de închisoare.

Interlopul urma să fie eliberat la sfârşitul anului trecut, iar avocaţii deținutului susţineau că deși legea stabilește clar că după ispășirea pedepsei deținutul trebuie eliberat, autoritățile refuzau să se conformeze prevederilor legale. Potrivit lor, împotriva lui au fost inițiate alte dosare penale, fiind efectuate și percheziții în celulă pentru a descoperi substanțe narcotice. Au fost identificate, inclusiv, şi persoanele care urmau să dea declarații false. De asemenea, ar fi fost pornite dosare penale, care au fost finalizate în aceeași zi, iar asta pentru a preveni eliberarea lui din detenție.

Gâlcă este considerat liderul unei grupări criminale din R. Moldova care, practic a fost anihilată, în perioada guvernării comuniste.

sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *