Un diplomat fracez, amendat cu 50 de euro după ce a fost prins că fumează în Parcul Ștefan cel Mare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Începând cu 31 mai curent au intrat în vigoare noile pre­ve­deri ale legii anti-tutun con­form cărora fumatul este interzis în mai multe spații publice din Republica Moldova, astfel polițiștii împart deja amenzi celor care nu se conformează noilor reguli.

Astăzi consilierul consular pentru România și Republica Moldova al Ambasadei Franței la București, Benoit Mayrand, a fost amendat cu 50 de euro.

Oficialul a fost prins în timp ce fuma în Grădina Publică Ștefan cel Mare. Cazul a fost raportat pe o rețea de socializare chiar de oficial.

„Moldova s-a schimbat. Am primit o amendă de 50 de euro pentru că am fumat în stradă”, a scris Mayrand, arătând că „se simte dezgustat”.

Conform noilor prevederi, per­soa­nele care vor fuma în locu­rile publice des­chise și închise vor fi sanc­țio­nate cu o amendă de la 1000 până la 3000 de lei. În ace­lași timp, per­soa­nele juri­dice, cum ar fi pro­pri­e­tari de loca­luri, de ase­me­nea riscă să fie amen­dați cu până la 10.000 de lei dacă vor admite fuma­tul la ei în local.

De asemenea, fuma­tul va fi inter­zis în trans­por­tul public și trans­por­tul pri­vat în care se află copii minori, sub aco­pe­ri­șul sta­ți­i­lor de trans­port, în par­cu­rile de dis­trac­ții și în pre­a­jma tere­nu­ri­lor de joacă pen­tru copii, pe sta­di­oane și arene des­chise pe durata des­fă­șu­ră­rii eve­ni­men­te­lor publice, în piețe și alte spa­ții publice cu o aglo­me­ra­ție spo­rită de oameni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...